top

Nacho’s met guacamole

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Smaak: Hartig
Techniek: Bakken

 

Bereidingswijze
Voor de guacamole/dip:

  • knoflook uitpersen en alles door elkaar mengen, pureren met een vork (als de avocado goed rijp is, hoeft dat geen probleem te zijn).
  • Een bord bekleden met een paar handjes gesneden ijsbergsla.
  • Daarover zoveel nachos als je lekker lijkt, mais, zwarte bonen, jalopena pepers, olijven, crème fraiche en guacamole.
  • Hier weer bovenop de kaas. Als je geraspte Old Amsterdam kunt krijgen verdient dat de voorkeur, maar een paar voorgesneden plakjes laten zich ook heel goed verkruimelen.
  • Onder de grill tot de kaas gesmolten en alles door en door warm is.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 4 Geschilde en ontpitte rijpe avocado
  • 4 eetl. creme fraiche
  • 1 teen knoflook
  • Eetlepel citroensap
  • Zwarte peper
  • 1 zak Nachos naturel
  • 200 gram blikje zwarte bonen
  • 100 gram mais korrels
  • 100 gram in plakjes gesneden jalopena pepers
  • Ev. 2-3 fijn gesneden ontpitte zwarte olijven
  • 4 Eetl. Zure room
  • 2 plakjes pittige kaas bv Old Amsterdam
  • ½ krop IJsbergsla
Inkoop guacamole
    Cart